Η μορφή ενός έγκυρου email

Τώρα αυτό ίσως φανεί παράξενο σε αρκετούς, η μορφή δηλαδή ενός email, αλλά από παλαιότερα μέχρι ακόμη και στις μέρες μας βλέπω αρκετά συχνά εκτός των άλλων ένα συγκεκριμένο λάθος στα email που δηλώνονται κατά την εγγραφή μέλους στο netrino.gr

email

Γενικά συμβαίνουν και τυπογραφικά λάθη π.χ. Αντί για "gmail" γράφεται "gmaile" ή αντί για "yahoo" να γράφεται "yaho". Αυτά προφανώς είναι από βιασύνη. Η περίπτωση στην οποία ήθελα να αναφερθώ είναι το "www". Αρκετές φορές βλέπω να προστίθεται μπροστά από την διεύθυνση email και το "www." δηλαδή για παράδειγμα "[email protected]". Αυτό δεν είναι email!

Μία διεύθυνση email αποτελείται από δύο μέρη, το όνομα και τον πάροχο της υπηρεσίας, χωρισμένα με το γνωστό παπάκι "@". Το παπάκι, σημαίνει "at" δηλαδή "σε/στο". Έτσι μία διεύθυνση όπως π.χ. "[email protected]" σημαίνει ουσιαστικά ο "giannis_karampouzouklis στο yahoo.gr".

To "www" δεν έχει καμία σχέση με την διεύθυνση email και έτσι εγκυκλοπαιδικά... σημαίνει World Wide Web, δηλαδή παγκόσμιος ιστός, δηλαδή έχει να κάνει με ιστοσελίδες.

Πιστεύω ότι είναι κατανοητό, ήδη γνωστό βέβαια στους περισσότερους, αλλά το γράφω με την ελπίδα ότι θα φανεί χρήσιμο στο να το ξεκαθαρίσουν όσοι το έχουν μπερδεμένο στο μυαλό τους.

{ Ημερομηνία: 01-11-2007 (19:40:46) }

Και κάτι ακόμη...

ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα; - Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ

κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες - Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων