Για πρώτη φορά γέννηση Μεσογειακής φώκιας on camera!

Για πρώτη φορά στη Μεσόγειο καταγράφεται, ξημερώματα Τετάρτης 19/9/2007 γέννηση Μεσογειακής φώκιας, ζωντανά σε κάμερα.  Πρόκειται για το πρώτο μωρό Monachus monachus της φετινής αναπαραγωγικής περιόδου, ένα θηλυκό που - εύλογα- ονομάστηκε «Καμεράτα» και γεννήθηκε σε σπηλιά της Κιμώλου.
    
Το νησιωτικό σύμπλεγμα Κιμώλου - Πολυαίγου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς βιότοπους Μεσογειακής φώκιας, παγκοσμίως. Η MΟm, στα πλαίσια προγράμματος LEADER PLUS Κυκλάδων, έχει εγκαταστήσει σε σπηλιά Μεσογειακής φώκιας στο νησί, τρεις υπέρυθρες κάμερες που δίνουν, μέσω δορυφόρου, ζωντανή εικόνα της δραστηριότητας στο καταφύγιο. Τα δεδομένα video αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.  Στόχος, η παρατήρηση της συμπεριφοράς του είδους, χωρίς καθόλου όχληση.

«Η μάνα εμφανίζει προστατευτική συμπεριφορά προς το μικρό, δεν το αφήνει να πλησιάσει τη θάλασσα, και έχει συνεχή επαφή μαζί του, μυρίζοντάς το και ακουμπώντας την μουσούδα του με τη δική της», σημειώνει η ερευνητική ομάδα της MOm, εμφανώς ενθουσιασμένη.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι για το περιβάλλον, οι εικόνες από την «Καμέρατα» και τη μητέρα της δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  Σύντομα, live Monachus monachus στο www.monachoulis.gr

MOm - Δελτίο τύπου 20/09/2007 (Αρ. Πρωτ. 07/2864)

{ Ημερομηνία: 22-09-2007 (22:45:55) }

Και κάτι ακόμη...

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας - Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου

θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα - Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό