Ο αποφασιμένος αναποφάσιστος ψηφοφόρος

Σε δυο μέρες πρέπει να αποφασίσω και σκέφτηκα καταρχήν να δω ποιον να μην ψηφίσω. Να θέσω κάποια αντικειμενικά (κατά την γνώμη μου) κριτήρια, ικανά να με βοηθήσουν να αποκλείσω πιθανές επιλογές, μήπως και καταφέρω έτσι να αποφασίσω.

Καταρχήν το ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου (και λοιπές πυρκαγιές πανταχόθεν) πριν κανά δυο βδομάδες περίπου, το έχουμε ψιλοξεχάσει, καθότι έφυγε και από την επικαιρότητα, έφυγε από τους πιο πολλούς και η στεναχώρια και η εν βρασμώ οργισμένη ψήφος.

Από εκεί και πέρα... Σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές έχουμε διαθέσιμα 21 κόμματα (επιλογές) στην ψηφοφορία. Δύο μεγάλα (κόμματα εξουσίας), 3-4 μικρά (κόμματα αντιπολίτευσης) και τα υπόλοιπα πολύ μικρά (ευρέως γνωστά ως ΛΟΙΠΑ και ευρέως άγνωστα ως ύπαρξη).

Έχουμε και λέμε... Να μην ψηφίσω:
  • όποιον μου έστειλε spam email. Δεν μπορώ να πω ότι έλαβα πολλά και τα spam φίλτρα έκαναν καλή δουλειά, πάντως ήρθαν από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Επειδή ούτως ή άλλως δεν ψηφίζω στην περιοχή τους, για να εφαρμόσω αυτό το κριτήριο δεν θα ψηφίσω το κόμμα που αντιπροσωπεύουν, γιατί βέβαια μπορεί να μην τα έστειλε αυτό, αλλά θα μπορούσε να τους ενημερώσει να μην στείλουν spam, στα πλαίσια των γενικών οδηγιών όπως π.χ. πως να στέκονται και πως να μην μιλάν στην τηλεόραση.
  • όποιον λέει ότι έχει οικολογικές ανησυχίες, αλλά γέμισε τους δρόμους με αφίσες και τις πόρτες των σπιτιών με φυλλάδια από χαρτί πολυτελείας.
  • όποιον μου έστειλε στην πόρτα ψηφοδέλτια σε φακελάκι, γιατί με έκαναν να αισθάνομαι σαν την γιαγιά στο χωριό που της το δίνουν έτοιμο να το ρίξει.
  • όποιον μου τηλεφώνησε προεκλογικά δυο φορές μέσα σε δυο βδομάδες, γιατί αν βγει έχω σοβαρές υποψίες ότι σε τέσσερα χρόνια δεν θα μου τηλεφωνήσει ούτε μια φορά και εκεί θα τσατιστώ.
  • όποιον μου στείλει SMS έστω και την ύστατη στιγμή, καθότι εγώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει.
Τι άλλο να βρούμε;

{ Ημερομηνία: 14-09-2007 (02:05:47) }

Και κάτι ακόμη...

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας - Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου

θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα - Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό