Οι θέσεις και το πρόγραμμα των κομμάτων για προεκλογική μελέτη

Σκέφτηκα να κάνω μια προεκλογική τσάρκα στις ιστοσελίδες των κομμάτων, με αφορμή και την ερώτηση του nounoukou στο θέμα εκλογές 2007. Να ψάξω να βρω και το πρόγραμμα τους online. Είμαι λίγο πριν ξεκινήσω την αναζήτηση και σκέφτομαι... άραγε και να βρω τα προγράμματα και τις θέσεις για να δώσω links, θα τα διαβάσει κανείς; Δεν είμαι σίγουρος αν θα τα διαβάσω ούτε κι εγώ.

Και κατ' επέκταση, δηλαδή, ο συλλογισμός προεκτείνεται... άραγε πόσοι ψηφοφόροι ξέρουν τελικά τι ψηφίζουν; Τελικά ίσως τις εκλογές τις κερδίζουν αποκλειστικά οι μπαλκονικές γενικότητες της προεκλογικής εκστρατείας και η επικοινωνιακή τακτική σε συνδυασμό με τον πυρήνα της παραδοσιακής ψήφου (βλ. συσπείρωση + πόλωση : φανατισμός)

Βέβαια θα μου πεις και να τα διαβάσεις για να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες, τι πιθανότητες υπάρχουν να τα πιστέψεις και τι πιθανότητα υπάρχει να πραγματοποιηθούν; Από την άλλη, αν δεν τα διαβάσεις, πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ψήφισες υπεύθυνα; Υπάρχει βέβαια και το θέμα της "πρακτικής εμπειρίας", δηλαδή η πράξη επί της ουσίας, τουλάχιστον για τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει.

Όπως και να έχει, ας δούμε τα sites από τα κόμματα και τα ξαναλέμε, ώρα για σέρφινγκ! Όποιος θέλει να μελετήσει καθοδόν προς τις εκλογές, ιδού:Πρώτες παρατηρήσεις, μέσα από την γρήγορη αναζήτηση:
  • Δεν βγάζω άκρη που ακριβώς έχει online τις θέσεις του ο Συνασπισμός
  • Το site του ΛΑΟΣ και του Παπαθεμελή μου δίνει την αίσθηση πολύ μικρής σχέσης με το ιντερνέτ
  • Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα κόμματα (τα λεγόμενα ΛΟΙΠΑ), αλλά δεν τα έχω τώρα πρόχειρα, θα ξαναψάξω μετά το publish και θα επιστρέψω (αν βρω) με update
  • Να και το update : Βρήκα στην Βικιπαίδεια μια λίστα με κόμματα (εκ των οποίων όμως κάποια δεν είναι ενεργά πλέον)
Κάτι ακόμα, για τα δύο μεγάλα κόμματα που εκτός απίθανου απροόπτου κάποιο εκ των δύο θα κυβερνήσει... τι γίνεται με το Πότε θα; Αν και δεν είδα αναλυτικά τα προγράμματα, κάτι μου λέει ότι δεν θα έχουν χρονοδιάγραμμα!

{ Ημερομηνία: 29-08-2007 (11:29:32) }

Και κάτι ακόμη...

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας - Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου

θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα - Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό