Οι εκλογές στην... προ-ώρα τους

Ανακοινώθηκε λοιπόν, 16 Σεπτεμβρίου. Ήθελα από προχθές (που ο κόσμος το είχε τούμπανο...) να γράψω αλλά είχαμε και την μετακόμισην του server και έτσι μιας και επισημοποιήθηκε ας αρχίσω κι εγώ με κάθε επισημότητα. Τι να πω, αιφνιδιάστηκα. Είχα ακούσει δεκάδες φορές αυτό το "οι εκλογές στην ώρα τους" (με το ύφος του "χα, χα, είπα κάτι έξυπνο") που τις περίμενα, όπως είναι φυσικό, τον Μάρτιο του 2008. Όμως όχι, τελικά οι εκλογές θα γίνουν στην προ-ώρα τους.

Και σκέφτομαι, άμα σε ένα τόσο απλό θέμα όπως μια ημερομηνία, με έκαναν να χάσω την εμπιστοσύνη μου, τώρα ότι και να μου πούνε πως να τους πιστέψω; Δηλαδή άμα μου πούνε "οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους" εγώ τι να υποθέσω; Μπερδεύτηκα!

Γενικά ημέρες αιφνιδιασμού οι τελευταίες, πάνω που πίστευα ότι έχω χρόνο να ετοιμαστώ και να οργανωθώ κι εγώ για την δική μου προεκλογική εκστρατεία, να' σου τώρα η 16η Σεπτεμβρίου. Βέβαια κι αυτοί πάνω που νόμιζαν ότι τελείωσε η φετινή παραγωγή κάρβουνου από ολόφρεσκο ξύλο δάσους και είπαν να μαζευτούν στο μέγαρο να πούνε τα σούξου-μούξου τους, να σου μια Πεντέλη με ένα μέτωπο... ΝΑ! (με το συμπάθιο). Είναι αυτό που λένε, εδώ το δάσος καίγεται και...

Και το ΠΑΣΟΚ... δεν θυμάμαι κι εγώ από πότε ακούω να λέει "κάντε εκλογές το συντομότερο" και στο δια ταύτα μάλλον κάπως αιφνιδιασμένο το είδα: "Κάντε, κάντε, κάντε... ε, καλά τι βιαστήκατε τόσο (;)".

Τέλος πάντων, τώρα έτσι πως πάει βλέπω να αναβάλω την δική μου εκστρατεία για την άλλη τετραετία. Δηλαδή τετραετία στα χαρτιά. Έχει γίνει κάπως σαν πίτσα το πράγμα, στις τρεις άλλη μία δώρο, αντί για τρεις τετραετίες, τέσσερις τριετίες στα δώδεκα χρόνια, εντάξει κατά προσέγγιση, ίσως να έχει και ένα λίτρο αναψυκτικό.

Γενικά οι πρόωρες εκλογές, είναι ένα σκηνικό που λίγο πολύ μάλλον όλα τα κόμματα τα βολεύει. Η κυβέρνηση να' χει την δικαιολογία ότι ήταν στο τσακ να τα κάνει όλα και παρατρίχα δεν πρόλαβε (ε, τότε γιατί την κούρεψε;), η αντιπολίτευση μπας και βγει, μια ψυχή που ίσως βγει, οι μικρότεροι... μπας και βάλουν κανάν βουλευτή μέσα.

Μιας και περνάν οι εκλογές τόσο ξυστά από το καλοκαίρι, θα ήταν ενδιαφέρον να γίνονταν οι εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, Ιούλιο για παράδειγμα. Να βλέπαμε κάτι διαφορετικό, όπως ομιλίες στην παραλία, ο ομιλητής σε βάρκα και οι ακροατές να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Πάντως αυτό το επιχείρημα ότι τελικά οι εκλογές γίνονται στην προ-ώρα τους, για το καλό της χώρας και ότι δηλαδίς να μην υποστεί την ταλαιπωρία μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ε, δεν το βλέπω να έχει ευστάθεια (traction control), καθότι ουσιαστικά όλο σε προεκλογική περίοδο είμαστε. Απλά στα τρία με τρεισήμισι χρόνια δουλεύει σε ένα ρελαντί ισχύος 80% και στην τελική ευθεία πάει στο 120%. Σαν μαραθώνιος δηλαδή ή, από άλλη οπτική γωνία, κάτι σαν Formula 1 (στρατηγικές, πιτς-στοπ, λάστιχα, καύσιμα κτλ), αλλά με σακαράκες.

Το γενικότερο κλίμα των επόμενων ημερών δεν μπορώ να το προβλέψω γιατί είμαι και κουρασμένος, πάντως είμαι σίγουρος ότι θα έχει πλάκα, αν και δεν θα' πρεπε.

{ Ημερομηνία: 18-08-2007 (13:54:51) }

Και κάτι ακόμη...

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας - Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου

θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα - Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό