Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα

Τα τελευταία χρόνια ακούμε καθημερινά για αυτόν τον κόβιντ που μας άλλαξε την καθημερινότητα από τις αρχές του 2020. Το 2022 επισκέφτηκε ο ιός και τον δικό μου οργανισμό.

Ίσως δεν είμαι στο γκρουπ των ανθρώπων που προσέχουν στον μέγιστο βαθμό, αλλά πιστεύω ότι προσέχω αρκετά πάνω από τον μέσο όρο (μάσκες, πλυσίματα κλπ), παρόλα αυτά κάπου-κάπως ήρθε και σε εμένα.

θετικό rapid test

Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς που και πότε κόλλησες, οπότε παρόλο που έχω κάποιες υποψίες του που μπορεί να κόλλησα, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Ξύπνησα ένα πρωί, με μια μικρή ενόχληση στο λαιμό, τίποτα το ιδιαίτερο, απλά μου χτύπησε ένα μικρό καμπανάκι. Προς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αισθάνθηκα ότι μάλλον ανεβάζω κάποια δέκατα και εκεί ήρθε το δεύτερο καμπανάκι.

Έκανα selt-test και ήταν αρνητικό. Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια, ήπια συμπτώματα και rapid test πάλι αρνητικό.

Την τρίτη μέρα τα πράγματα χειροτέρεψαν απότομα, πολύ έντονος πονόλαιμος και πυρετός γύρω στο 38 με 38,5, το οποίο συνεχίστηκε και την τέταρτη μέρα. Και τις δύο αυτές μέρες, έκανα πάλι self-test και rapid-test και πάλι αρνητικά.

Ήταν δύο 24ωρα που με δυσκόλεψαν πολύ, ιδιαίτερα τη νύχτα, που ήταν τόσο ενοχλητικός ο πονόλαιμος που δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Πίνοντας αρκετά υγρά ανακουφίζονταν ο λαιμός και ήταν κάπως υποφερτή η κατάσταση.

Την πέμπτη μέρα ευτυχώς όσο απότομα χειροτέρεψε μεταξύ δεύτερης και τρίτης μέρας, τόσο απότομα υποχώρησε. Έφυγε η ενόχληση από τον λαιμό, έπεσε ο πυρετός και άρχισε κάτι σαν συνάχι, το οποίο δεν ήταν μπορώ να πως ότι ήταν τόσο δυσάρεστο σε σχέση με το ζόρι των προηγούμενων δύο ημερών.

Μετά από τόσα τεστ που είχα κάνει και έπαιρνα αρνητικά αποτελέσματα, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν πρόκειται για covid-19 αλλά θα είναι κάποια άλλη ίωση, ίσως κάποια γρίπη, γιατί μπορεί ο κορονωϊός να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία 2+ χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες ιώσεις που μας απασχολούσαν παλιότερα δεν υπήρχαν πλέον στον πλανήτη.

Την έκτη μέρα δεν είχα ούτε δέκατα, όμως κορυφώθηκε μάλλον η δραστηριότητα στη μύτη και άρχισα να δακρύζω κιόλας.

Την έβδομη μέρα ξύπνησα καλά, είχε ηρεμήσει λαιμός, μύτη, μάτια, θερμοκρασία νορμάλ, κάνω όμως ένα rapid-test και εκείνο βγήκε τελικά θετικό με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ ώρα το αποτέλεσμα, μέχρι να πάω να πετάξω το κουτί από το rapid test στα σκουπίδια, γυρίζω και βλέπω το C και Τ να έχουν σημαδευτεί (βλέπε φωτογραφία).

Επειδή άρχισα να μπερδεύομαι με τα αποτελέσματα των self-test και rapid-test, αποφάσισα να πάω να κάνω και ένα PCR και βγήκε και εκείνο θετικό.

Πλέον αισθανόμουν καλά, αλλά παρατήρησα ότι είχα μερική απώλεια όσφρησης (ανοσμία) και απώλεια γεύσης (αγευσία), το οποίο κράτησε αρκετές μέρες αλλά το αντιμετώπισα με χιούμορ. Δεν ήταν ότι έχασα εντελώς τις συγκεκριμένες αισθήσεις αλλά έπρεπε κάποια μυρωδιά να είναι πολύ έντονη (π.χ. μια κολόνια) ή μια γεύση πολύ δυνατή (π.χ. λεμόνι) για να πω ότι τα καταλαβαίνω.

Καμιά φορά έτρωγα π.χ. πορτοκάλι και δεν ήμουν σίγουρος αν όντως καταλαβαίνω την γεύση του ή επειδή ξέρω πως είναι η γεύση των πορτοκαλιών νομίζω ότι την καταλαβαίνω. Πέρασαν οι μέρες όμως και τελικά επανήλθαν ευτυχώς οι αισθήσεις.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που τις μέρες που υπήρχε το κυρίως ζόρι (τρίτη, τέταρτη μέρα), τα τεστ έβγαιναν αρνητικά, ενώ όταν τελικά αισθάνθηκα καλύτερα, τότε βγήκε θετικό το τεστ.

Σκέφτομαι ότι ίσως επειδή εκείνες τις μέρες το πρόβλημα εστιάζονταν στον λαιμό ενώ εγώ έπαιρνα δείγμα για το τεστ από την μύτη, ίσως για αυτό δεν έπαιρνα θετικό αποτέλεσμα. Ενώ στην συνέχεια που άρχισε αυτό το συνάχι και φαίνεται να επηρεάστηκε η μύτη, τότε το rapid test έβγαλε θετικό αποτέλεσμα. Στο PCR πήραν δείγμα για από το στόμα και από την μύτη.

Κάπως έτσι κύλησε η νόσηση μου με τον κόβιντ, είπα να καταθέσω εδώ την εμπειρία μου, γιατί άλλωστε είναι και ένα προσωπικό blog. Ελπίζω τώρα να τέλειωσε το πράγμα και να μην έχω μπερδέματα και με post-covid σύνδρομα.

{ Ημερομηνία: 18-04-2022 (14:24:34) }