Μακαρόνια με κιμά

Είχαμε αρκετό καιρό να φάμε κρέας και ψώνισα χθες λίγο κιμά, οπότε κάνοντας έτσι λίγο διαλογισμό για το πως να τον μαγειρέψουμε καταλήξαμε τελικά να λιγουρευόμαστε μια μακαρονάδα με κιμά.

ψημένος κιμάς

Έκανα λοιπόν αυτή την εύκολη συνταγή που θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω και μπορώ να πω ότι το ευχαριστηθήκαμε το φαγητό μας.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • ελαιόλαδο (περίπου 1/4 φλιτζανιού)
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • 500 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 1 πακέτο μακαρόνια (500 γραμμάρια)
  • νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια

Προαιρετικά υλικά (που δεν έβαλα αυτή την φορά για να μην αλλοιωθεί η γεύση του):

  • πιπέρι
  • λίγη κανέλα (για να γίνει πιο μαμαδίστικη η συνταγή)

Αρχικά βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι το οποίο το καθάρισα και το ψιλόκοψα. Στην συνέχεια βάζω μέσα και τον κιμά και τον ανακατεύω καλά να θρυμματιστεί και να ψηθεί.

Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα και χάσει αυτό το κόκκινο/ροζ χρώμα του ωμού κιμά, βάζω μέσα τον χυμό ντομάτας και το αλάτι και το ανακατεύω καλά να αρχίσει να σιγοβράζει.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και τα προαιρετικά υλικά που ανέφερα, το πιπέρι και την κανέλα.

Όπως σιγοβράζει ανακατεύω που και που και περιμένω να ψηθεί καλά ο κιμάς και μετά σβήνω το μάτι της κουζίνας και ετοιμάζω τα μακαρόνια.

Για τα μακαρόνια ακολουθώ τις οδηγίες βρασμού που τα συνοδεύουν, γιατί δεν έχουν όλα τα μακαρόνια τις ίδιες οδηγίες.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σερβίρω στο πιάτο και προσθέτω από πάνω την ποσότητα του κιμά που επιθυμώ.

Αυτή ήταν η συνταγή, ελπίζω να σας άρεσε :-)

{ Ημερομηνία: 24-09-2020 (13:49:06) }

Και κάτι ακόμη...

πιγουίνος

Η εμφάνιση των πιγουίνων - Συμπεράσματα από την συμπεριφορά των ανθρώπων στην χρήση της μάσκας

τηγανιά λεμονάτη

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές - Κάτι διαφορετικό από την απλή λεμονάτη τηγανιά, για έξτρα γεύση