Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές

Χοιρινή τηγανιά μαγείρεψα και ήθελα να την κάνω λεμονάτη αλλά, όπως θα δεις και στο βίντεο, δεν έκανα την συνηθισμένη συνταγή αλλά της πρόσθεσα έξτρα γεύση με μουστάρδα, πιπεριές και κρεμμύδι.

χοιρινή τηγανιά λεμονάτη

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι τα εξής:

  • 1 κιλό χοιρινή κρέας κομμένο για τηγανιά
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές
  • αλατοπίπερο
  • μια (γεμάτη) κουταλιά μουστάρδα
  • χυμό από δύο λεμόνια

Αρχικά βάζω το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και πριν ανάψω το μάτι της κουζίνας ανακατεύω καλά το κρέας να πασαλειφτεί με το λάδι.

Μετά ανάβω το μάτι της κουζίνας και αρχίζω να ψήνω το κρέας, το οποίο το ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα αλλά και για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μόλις το κρέας βγάλει τα υγρά του βάζω μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα οποία τα έχω καθαρίσει και τα έχω κόψει σε κομμάτια, τα ανακατεύω με το χοιρινό κρέας και τα αφήνω να ψηθούν και αυτά, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και κλείνοντας το καπάκι της κατσαρόλας για να δημιουργηθούν στην κατσαρόλα συνθήκες φούρνου και να μην διαφεύγει η θερμοκρασία από πάνω.

Μόλις ψηθούν οι πιπεριές και το κρεμμύδι, βάζω στην τηγανιά το αλατοπίπερο και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά το κρέας. Στο τέλος, "σβήνω" την τηγανιά με τον χυμό του λεμονιού, την αφήνω μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρω το φαγητό στο πιάτο.

{ Ημερομηνία: 10-07-2020 (11:33:00) }

Και κάτι ακόμη...

αβοκάντο με μέλι

Αβοκάντο με μέλι - Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε το αβοκάντο αντί για βούτυρο σε μια φέτα με μέλι;

μάσκες μιας χρήσης

Η ανο(η)σία της αγέλης - Με αφορμή την ανοσία άρχισα να σκέφτομαι για την ανοησία