Άλμπουμ Διασκευών - Μπάμπης Αργυρίου

Τον Μπάμπη τον γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη, στα μεσο-τέλη της δεκαετίας του '90, πρέπει να ήταν το '97 αν δεν κάνω λάθος. Πήγαινα τότε συχνά στο δισκάδικο του, το ιστορικό Rollin Under, και προσπαθούσα κι εγώ μέσα από εκεί να εξερευνήσω τα μουσικά μονοπάτια της εποχής.

Μιας εποχής που τότε το ίντερνετ δεν είχε μπει ακόμη στην ζωή μας και το να ψάξεις την μουσική δεν ήταν όσο εύκολο είναι σήμερα που με λίγα ποντικίσια κλιτς βρίσκεις τα πάντα.

Θυμάμαι που πήγαινα τότε στο δισκάδικο και έχοντας μετά από λίγο καιρό μάθει τις μουσικές μου προτιμήσεις, του έλεγα "Υπάρχει κάτι καλό για εμένα;" και πάντα μου πρότεινε 2-3 πιθανές επιλογές για να ακούσω.

Μετά πήρα το πτυχίο μου και έφυγα από την Θεσσαλονίκη, οπότε δεν είχα πλέον άμεση πρόσβαση στο Rollin Under, αλλά ευτυχώς αργότερα αξιοποιώντας την τεχνολογία μπόρεσα να διατηρήσω μια μουσική επαφή, τόσο μέσα από το mic.gr αλλά και μέσα από το mixcloud.com/MicLoud/

Άλμπουμ Διασκευών, το βιβλίο του Μπάμπη Αργυρίου

Πρόσφατα, τον περασμένο Νοέμβριο, που έμαθα ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο "Άλμπουμ Διασκευών" (το οποίο δεν είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο Μπάμπης), θεώρησα δεδομένο ότι θα έχει ενδιαφέρον και παραμονές Χριστουγέννων πήγα να το αγοράσω "με κλειστά το μάτια", που λένε.

Μάλιστα πήρα δύο "μερίδες", μία για εμένα και μία για να δώσω και ένα τεμάχιο στον φίλο μου τον Νίκο, ο οποίος ήταν αυτός που είχε ανακαλύψει πριν από εμένα την ύπαρξη του Rollin Under και μέσω αυτού το βρήκα τελικά κι εγώ. Οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι και ένα ωραίο δώρο για τα Χριστούγεννα...

Το βιβλίο "Άλμπουμ Διασκευών" αποτελείται από αρκετές μικρές ιστορίες όπου "... η μουσική προσπαθεί να κρυφτεί - και συχνά τα καταφέρνει - παρότι οι ιστορίες έχουν ως πηγή έμπνευσης βιογραφίες, χαρακτηριστικά και στίχους ροκ μουσικών", όπως αναφέρει στην λυγισμένη προέκταση του εξώφυλλου του βιβλίου.

Αν λοιπόν στο διάβασμα ή το άκουσμα λέξεων όπως για παράδειγμα: "The Walkabouts, Dead Can Dance, Massive Attack, Radiohead, Lou Reed, David Bowie, Tindersticks" αισθάνεστε ένα "κάτι" και δεν σας αφήνουν εντελώς αδιάφορους, τότε μάλλον θα σας ενδιέφερε να αναζητήσετε κι εσείς αυτό το βιβλίο.

Εγώ μέχρι στιγμής διάβασα ορισμένες ιστορίες μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά ακόμη δεν το έχω τελειώσει. Όταν θα έχω μια συνολική εικόνα, ίσως να επιστρέψω για κάποιο ενδεχόμενο update αλλά βέβαια χωρίς spoiler.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο χρόνο (και κάτι παραπάνω), έχω επιστρέψει στα βιβλία, μετά από αρκετά χρόνια αποχής και σκέφτομαι να συνεχίσω να ανεβάζω διάφορες παρουσιάσεις (παύλα) προτάσεις βιβλίων.

Επίσης παρατηρώ ότι μου έρχεται και ένα κύμα όρεξης για γράψιμο, δεν ξέρω αν συνδέεται κάπως με το διάβασμα ή είναι μια άσχετη σύμπτωση αλλά ίσως (ξαν)αρχίσω να blogάρω περισσότερο στο εξής και γιατί όχι και στο εφτάς...

{ Ημερομηνία: 03-01-2020 (10:32:10) }

Και κάτι ακόμη...

πίτσα

Το πρόβλημα της καμένης πίτσας του delivery - Μια φαινομενικά ωραία πίτσα, μήπως είναι καμένη από κάτω;

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές - Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση