Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές

Για σήμερα έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή και συνάμα εύκολη, η οποία είναι μια χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριά (αλλά μπορεί αν γίνει και χωρίς πιπεριές, δεν υπάρχει πρόβλημα).

χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Τα υλικά της συνταγής είναι λίγα και είναι τα εξής:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο για τηγανιά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές (προαιρετικά είπαμε)
  • αλατοπίπερο
  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα

Όπως βλέπεις και στο βίντεο, αρχικά βάζω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (αντί για βαθύ τηγάνι, εγώ χρησιμοποιώ κατσαρόλα) και προσθέτω το κρέας και το ανακατεύω.

Και όταν μιλάμε για ανακάτεμα... ανακατεύω συνέχεια! Στην αρχή για να λαδωθούν καλά όλα τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και μετά για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Σταδιακά το κρέας βγάζει κάποια υγρά καθώς ψήνεται και ουσιαστικά θα λέγαμε ότι βράζει στο ζουμί του. Αν για κάποιο λόγο χρειαστεί (δηλαδή αν δεν βλέπουμε να έχει αρκετά υγρά στην κατσαρόλα και κινδυνεύει να κολλήσει το κρέας) μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο νερό, αλλά συνήθως δεν χρειάζεται.

Το μάτι της κουζίνας το έχω στην αρχή στο μέγιστο αλλά μόλις αναπτυχθεί η θερμοκρασία και αρχίζει να ψήνεται το κρέας το χαμηλώνω λίγο, πάνω από την μέση αλλά κάτω από το φουλ (αν με καταλαβαίνεις). Δηλαδή να διατηρείται η θερμοκρασία του αλλά να μην τσιτσιρίζει και πετάγονται ζουμιά τριγύρω.

Καθώς λοιπόν έχει σχεδόν ψηθεί το κρέας, προσθέτω μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές, τα οποία έχω καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύω να ψηθούν κι αυτά μαζί.

Μόλις ψηθεί η τηγανιά, κλείνω το μάτι της κουζίνας και προσθέτω την μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύω καλά και αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί και να ανακατευθούν οι γεύσεις των υλικών του.

Μετά είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα!

{ Ημερομηνία: 18-09-2019 (18:19:43) }

Και κάτι ακόμη...

Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL - Βρήκα διάφορα βίντεο

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια - Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα