Ποδηλατοβόλτα Freeday στην Αθήνα

Μιας που έχει ζεστάνει ο καιρός και πλέον είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για μια βόλτα με το ποδήλατο, θα σας γράψω για κάτι που έχω βρει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και μου άρεσε σαν ιδέα.

Συνήθως πηγαίνω μόνος μου βόλτες με το ποδήλατο, άλλες φορές για γυμναστική, άλλες φορές για  χαλάρωση και κάποια στιγμή ανακάλυψα το Freeday στην Αθήνα, το οποίο είναι μια ομαδική ποδηλατοβόλτα.

ποδήλατο

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Freeday στο Facebook, αλλά θα σας γράψω μερικές σύντομες πληροφορίες και εδώ για να πάρετε μια ιδέα.

Πρόκειται για μια βραδινή ποδηλατοβόλτα, κάθε Παρασκευή (εκτός διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου), και η συνάντηση των ποδηλάτων και των ποδηλατών γίνεται γύρω στις 21:30 στο Θησείο (πλατεία Ασωμάτων) και η βόλτα ξεκινάει στις 22:00.

Κάθε φορά η βόλτα έχει έναν άλλο προορισμό, ο οποίος ανακοινώνεται στο FB (με αρκετά πρωτότυπες ανακοινώσεις) συνήθως μία μέρα νωρίτερα μαζί με διάφορες σχετικές πληροφορίες, π.χ. πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η διαδρομή.

Η βόλτα διαρκεί μερικές ώρες, συνήθως περίπου 2+ ώρες μέχρι τον προορισμό, μισή ώρα διάλειμμα και μετά άλλες 2+ ώρες περίπου για την επιστροφή στο Θησείο.

Οι λεπτομέρειες της διαδρομής δεν ανακοινώνονται, υπάρχει ο οδηγός που βρίσκεται μπροστά στην ομάδα των ποδηλάτων και οδηγεί την ομάδα. Είναι αρκετά οργανομένη η βόλτα, με την βοήθεια εθελοντών που βοηθούν την πορεία στις διασταυρώσεις και υπάρχουν και κάποιοι βασικοί κανόνες... βλέπε το βίντεο εδώ.

Προσωπικά εγώ έχω πάει μόνο σε βόλτες που χαρακτηρίζονταν στις ανακοινώσεις τους ως "εύκολες" ή "εφικτή από όλους" οπότε δεν ξέρω πως είναι οι πιο δύσκολες περιπτώσεις. Πάντως στις βόλτες που πήγα ο ρυθμός της βόλτας ήταν σταθερός και δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος.

Μου αρέσει γενικά σαν εμπειρία, σκοπεύω να πάω και φέτος σε μερικές βόλτες. Το καλοκαίρι έχει ωραία δροσιά και ησυχία το βράδυ και τα φωτάκια των ποδηλάτων που αναβοσβήνουν δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Λίγο με δυσκολεύει το μεταμεσονύκτιο ωράριο, γιατί έχω ξεσυνηθίσει τα ξενύχτια, αλλά έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση η συγκεκριμένη κούραση.

{ Ημερομηνία: 10-05-2017 (12:12:05) }