Φαλάφελ

Τα «φαλάφελ» έχουν γίνει μόδα τον τελευταίο καιρό, οπότε αποφάσισα να κάνω κι εγώ μερικά. Η συνταγή, όπως θα δεις και στο video, είναι αρκετά απλή.

φαλάφελ

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, εγώ τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • μισό κουταλάκι κόλιανδρο
  • αλεύρι (για το αλεύρωμα, περίπου μισό φλιτζάνι)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των φαλάφελ

Ξεκινάμε αφήνοντας τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με μπόλικο νερό, από το προηγούμενο βράδυ (δηλαδή για περίπου 12 ώρες). Μετά αφαιρούμε το νερό από το μπολ και αλέθουμε τα ρεβύθια με έναν πολυκόφτη. Τοποθετούμε τα αλεσμένα ρεβίθια σε ένα μπολ.

Στο πολυκόφτη αλέθουμε επίσης το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιανδρο. Το μίγμα που προκύπτει το βάζουμε κι αυτό στο μπολ με τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε τα φαλάφελ, τα αλευρώνουμε και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σε αντικολλητικό τηγάνι, δεν χρειάστηκα πολύ λάδι, δηλαδή η στάθμη του ήταν περίπου 1 εκατοστό ύψος από την επιφάνεια του τηγανιού.

Αν και εκ πρώτης όψεως 250 γραμμάρια ρεβίθια δεν φαίνονται και πολλά, τελικά από αυτή την συνταγή προέκυψαν περίπου 25 φαλάφελ :-)

{ Ημερομηνία: 22-10-2015 (15:09:57) }

Και κάτι ακόμη...

πέννες

Πέννες στο φούρνο με τυριά - Θα μπορούσε να γίνει η συνταγή και με άλλα ζυμαρικά

smoothie πεπόνι

Εύκολο smoothie με πεπόνι - Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό smoothie