Σούπα φιδέ με χυμό λεμονιού

Την σούπα φιδέ ενδεχομένως αρκετοί την έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους με «αρρωστημένες» καταστάσεις, όμως ακόμη και όντας υγιείς θα μπορούσαμε να φάμε ένα πιάτο ζεστής σούπας μια κρύα μέρα και η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

σούπα φιδέ

Οπότε κάναμε τα εξής...

  • Βάλαμε να βράσουν 3 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα
  • Μόλις άρχισε να βράζει το νερό προσθέσαμε στην κατσαρόλα 1 κουταλάκι αλάτι και 250 γραμμάρια φιδέ
  • Αφήσαμε να βράσει ο φιδές για περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας που και που ελαφρά τον φιδέ
  • Στο τέλος, στύψαμε ένα λεμόνι και προσθέσαμε τον χυμό του λεμονιού στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας την σούπα.
  • Και σερβίραμε...

Αυτά τα βήματα φαίνονται και στο παρακάτω βίντεο :-)

Στο σερβίρισμα υπάρχει ένα θέμα. Αρκετοί συνηθίζουν να "σπάνε" τις "φωλιές" του φιδέ, πριν τις βάλουν στο νερό να βράσουν στην κατσαρόλα. Εγώ τις έριξα ολόκληρες μέσα στο νερό και έτσι τα κομμάτια του φιδέ είχαν αρκετό μήκος. Σε αυτό το μήκος, ήταν κάπως δύσκολο να σερβιριστεί ο φιδές με την κουτάλα και έτσι τοποθέτησα πρώτα την μερίδα του φιδέ στο πιάτο χωρίς ζουμί και μετά πρόσθεσα το ζουμί με μια κουτάλα.

Εσύ συνηθίζεις να τον βράζεις ολόκληρο τον φιδέ ή τον σπας σε κομμάτια;

{ Ημερομηνία: 12-01-2015 (09:32:05) }

Και κάτι ακόμη...

λαχανόρυζο

Εύκολη συνταγή για λαχανόρυζο - Με ένα λάχανο και λίγα επιπλέον υλικά, ένα εύκολο σπιτικό φαγητό

φασολάκια

Τρες συνταγές για φασολάκια λαδερά - Μια καλοκαιρινή συνταγή, που είναι και vegan