Μαρινάρισμα σε χοιρινές μπριζόλες

Αν και αναλαμβάνω συχνά το ψήσιμο του κρέατος στο μπάρμπεκιου, συνήθως το "παραλαμβάνω" ήδη μαριναρισμένο οπότε δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα. Παρόλα αυτά έχω αρχίσει να κάνω κάποιες δοκιμές και γύρω από το μαρινάρισμα και σε αυτό το βίντεο φτιάχνουμε μάλλον μία από τις πιο απλές περιπτώσεις, δηλαδή ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (συν ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προαιρετικά), χρησιμοποιώντας ως "κρέας" μερικές χοιρινές μπριζόλες.

Μέχρι τώρα κάπως έτσι μαρινάραμε τις χοιρινές μπριζόλες, αλλά και την πανσέτα (χοιρινά παϊδάκια) που προτιμώ εγώ συνήθως. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες απόψεις γύρω από το ψήσιμο του κρέατος, που έρχονται σε "αντίθεση" με τα παραπάνω, για παράδειγμα:

  • ότι το αλάτι "στεγνώνει" το κρέας και έτσι σκληραίνει αρκετά στο ψήσιμο (;) ή
  • ότι το κρέας θα πρέπει να μην έχει "υγρασία" στην επιφάνεια του όταν τοποθετηθεί στο τηγάνι ή στην σχάρα ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί γρήγορα μια "κρούστα" εξωτερικά προκειμένου να μην στεγνώσει εσωτερικά (;)

Αυτά τα θέματα τα ψάχνω ακόμα και δεν έχω δικά μου πειραματικά αποτελέσματα. Ομολογουμένως οι χοιρινές μπριζόλες μας βγαίνουν συνήθως σκληρές, γι' αυτό και προσωπικά προτιμώ την πανσέτα που είναι και πιο λεπτή, αλλά δεν είμαι και σίγουρος πόσο πιο μαλακές θα μπορούσαν ενδεχωμένως να γίνουν αν τις κάναμε κάπως "αλλιώς".

Εσύ... μήπως έχεις κάποιο τιπ για την προετοιμασία ώστε να έχουμε καλό ψήσιμο και νόστιμο κρέας;

{ Ημερομηνία: 16-09-2013 (13:06:38) }

Και κάτι ακόμη...

Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου - Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video