Όταν το άγχος γίνεται τρόπος ζωής

Το άγχος είναι μια από τις δημοφιλείς σύγχρονες λέξεις και δυστυχώς όχι απλά μόνο σαν λέξη, αλλά και σαν κατάσταση. Ειδικότερα για εμάς στην Ελλάδα που το τελευταίο διάστημα ζούμε και σε μια αβεβαιότητα έχουμε λογικά ένα έξτρα στρεσάρισμα λόγω αυτής της εκτροπής από την ρουτίνα.

κεφτεδάκια

Βέβαια άγχος και στρες έχω ακούσει ότι είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά όπως και να'χει εγώ αναφέρομαι σε αυτό το άγχος με την κακή έννοια, που λίγο πολύ μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη, αυτό που ενοχλεί με "σουβλίσματα" την καρδιά μας.

Παρατηρώ λοιπόν κι από τον εαυτό μου ότι μέσα από μια παρατεταμένη ζύμωση με το άγχος, τελικά μάλλον αυτό γίνεται τρόπος ζωής. Δηλαδή δεν προκύπτει "εκτάκτως" σε ορισμένες περιπτώσεις για να επιβαρύνει την κατάσταση, αλλά πλέον είναι παρόν συνεχώς ακόμη και σε απλά πράγματα, ακόμη και σε ευχάριστα πράγματα που υπό "κανονικές συνθήκες" δεν θα έπρεπε να είναι "αγχωτικά".

Είναι οι ρυθμοί πιο γρήγοροι, είναι ο χρόνος περιορισμένος, πρέπει πάντα κάτι να προλάβεις. Σε αγχώνει το γεγονός ότι αν δεν προλάβεις θα αγχωθείς που δεν πρόλαβες, οπότε αγχώνεσαι είτε το προλάβεις είτε όχι.

Σαν φαύλος κύκλος δηλαδή, μου φαίνεται πως το άγχος αλλοτριώνει την συμπεριφορά και δημιουργεί μία μεταλλαγμένη υπόσταση ανθρώπινης ύπαρξης.

{ Ημερομηνία: 29-05-2012 (21:44:10) }