Τι να μαγειρέψω σήμερα;

Μια ερώτηση με την οποία έρχονται αντιμέτωπες/οι οι νοικοκυρές και οι νοικοκυραίοι καθημερινά είναι το... "τι να μαγειρέψω σήμερα;" ή για τις/τους πιο προνοητικές/ούς που το σκέφτονται από την προηγούμενη ημέρα είναι το... τι θα μαγειρέψουν αύριο :-)

Λοιπόν, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά για κάποιον λόγο (νομίζω οι περισσότεροι) περιοριζόμαστε σε λίγες συνταγές οι οποίες "ανακυκλώνονται" λίγο/πολύ σε επίπεδο βδομάδας ή ίσως π.χ. σε δεκαπενθήμερη βάση... ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια... με λίγα λόγια πιθανότατα σήμερα να φάγατε κάτι που είχατε φάει ξανά και την περασμένη βδομάδα κ.ο.κ.

Ενώ δηλαδή η ποικιλία των συνταγών γενικά είναι τεράστια, σε κάθε σπίτι υπολογίζω ότι κατά μέσο όρο όλο κι όλο να μαγειρεύονται 20-40 συνταγές. Ίσως π.χ. να υπάρχουν εποχές του χρόνου που κάποιες συνταγές να έχουν την τιμητική τους π.χ. οι γεμιστές πιπεριές το καλοκαίρι... αλλά γενικά σαν σύνολο οι συνταγές σε κάθε σπίτι νομίζω ότι είναι λίγες σε σύγκριση με το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε... αν κάνω λάθος διορθώστε με...

Ίσως η τάση να μαγειρεύουμε όλο τα ίδια και τα ίδια, προέρχεται από την αποφυγή του ρίσκου να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, μήπως και δεν πετύχει, ή να μην χάσουμε χρόνο με "πειράματα" ή απλά είναι η εύκολη λύση για αυτόν που μαγειρεύει στο σπίτι. Από την άλλη βέβαια, νομίζω ότι από αυτούς που δεν μαγειρεύουν π.χ. γυρίζουν από το σχολείο ή την δουλειά και αναρωτιούνται στο δρόμο "άραγε τι θα φάμε σήμερα;" και απλά περιμένουν το φαγητό στο τραπέζι... συχνά μόλις καταλάβουν τι τους περιμένει δεν λείπουν παράπονα του είδους... "πάλι μακαρόνια;" ή "κότα δεν είχαμε και προχθές;" κτλ

Τουλάχιστον για όσους έχουν ιντερνέτ, νομίζω η λύση είναι απλή... οι λίστες των συνταγών είναι μεγάλες :-) Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε πολύ εξεζητημένα πράγματα που ίσως έχουν και μεγάλο βαθμό δυσκολίας ή "παράξενα" ή "ακριβά" υλικά. Αρκεί πιστεύω να σπάμε την μονοτονία στο τραπέζι μας με μια συνταγή ή ακόμη και με μια σαλάτα που δεν έχουμε ξανακάνει ή μια παραλλαγή για να αλλάξει η "γεύση", ας είναι κάτι εύκολο, αρκεί να είναι κάτι διαφορετικό που θα σπάσει την μονοτονία!

Οπότε... τι να μαγειρέψω σήμερα;

Για πείτε ιδέες, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω... εσείς τι αποφασίσατε να μαγειρέψετε (;) να το προγραμματίσουμε αν είναι και εμείς για αύριο!

{ Ημερομηνία: 02-01-2012 (19:39:03) }

Και κάτι ακόμη...

σαλάτα με αβοκάντο

Εύκολη συνταγή για μια σαλάτα με αβοκάντο - Αναρωτιέσαι πως τρώγεται το αβοκάντο; Δες έναν πολύ εύκολο τρόπο!