Έκοψα το τσιγάρο και... άρχισα το πιοτό;

Καιρό είχα να γράψω για την διακοπή του καπνίσματος και να περιαυτολογήσω εξεπιτούτου. Ήρθε όμως η ώρα να το κάνω και πάλι και για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά ας δούμε που έχουμε φτάσει αισίως με βάση την αναφορά που συνεχίζει να  μας δίνει ακούραστα η αγαπημένη απλικασιόν (QuitNow!) που μας συντροφεύει...

  • Ημέρες χωρίς τσιγάρο: 111,40
  • Τσιγάρα που δεν κάπνισα: 2673,67
  • Χρήματα που γλίτωσα: 356,49€
  • Εξοικονόμηση χρόνου: 11 ημέρες 3 ώρες και 18 λεπτά

Νοτ μπαντ, ε;

Γενικά είχα θέσει το ένα τρίμηνο ως μια καλή στιγμή για να αρχίσω να πιστεύω ότι το έκοψα το τσιγάρο και να που ήρθε και παρήλθε. Ντάξει, εξακολουθεί να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς άκουσα και μια μαρτυρία ομοιοκοφτούς που στους 8 μήνες το ξανάρχισε. Τεσπα, εμείς κοιτάμε την προσωπική μας περίπτωση και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά :-)

Πλέον δεν το σκέφτομαι τόσο συχνά και σε καθημερινή βάση, απλά καμιά φορά με εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός της συνειδητοποίησης του πόσο έχει βελτιωθεί η φυσική μου κατάσταση και πως θα ήμουν αντ'αυτού με το τσιγάρο στο χέρι και την καπνίλα στο στόμα.

Πρόσφατα (χθες) που καθάριζα λίγο το αμάξι, βρήκα μια παλιά ταμπακιέρα που είχε μέσα ένα τσιγάρο... το κοίταξα για λίγο και μετά το πέταξα μαζί μέσα στα λοιπά σκουπίδια (στο σημείο αυτό πέραν του ωραίου της πράξεως ταύτης, παράλληλα προδίδω τον εαυτό για το πόσο σπάνια καθαρίζει το αμάξι).

Ένιγουέη, αυτή την σύντομη εισαγωγή την έκανα προκειμένου να αναφερθώ στον νέο παράγοντα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα και δεν ξέρω αν είναι απλό τυχαίο γεγονός χαρακτηρισθέν ως σύμπτωση, ή μήπως σχετίζεται με την διακοπή του καπνίσματος.

μεζές

...και πίνω μπύρες! (*)

Παλιότερα η μπύρα δεν ήταν του γούστου μου αλλά τώρα άρχισα να τις κατεβάζω. Άλλη φορά 3 μικρές, άλλη φορά 2 μεγάλες, εξαρτάται ανάλογα και το... πόσες έχω προμηθευτεί :-)

Προς το παρόν με προβληματίζει απλά το γεγονός αλλά ακόμη δεν έφτασε να με ανησυχεί. Για πολλούς μπορεί 1-2 μπύρες συχνά-πυκνά να είναι κάτι φυσιολογικό, απλά επειδή εγώ γενικά δεν έπινα ιδιαίτερα, αυτή η κατάσταση είναι το κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Και όσο για τις μπύρες... οκ θα μπορούσαν να αντικατασταθούν και με ένα ουζάκι με λίγο γαύρο μαρινάτο ή λίγο κρασί με μετσοβέλα, απλά οι μπύρες φαίνεται να είναι πιο δροσιστικές αυτήν την εποχή και κατεβαίνουν καλύτερα.

Τεσπα-ξανά... θα δούμε πως θα πάει και θα ξαναγράψω επί του θέματος... χικ!

(*) ο μεζές της φωτογραφίας είναι φρέσκος σημερινός, βέβαια αυτή την στιγμή που γράφω έχει φαγωθεί πλέον, αλλά προνόησα να τραβήξω την φώτο μόλις τον ετοίμασα. Πάντως με θέμα μασουλήματος δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, μην κοιτάς τώρα που έτυχε να το συνδυάσω με το βραδινό μου.

{ Ημερομηνία: 16-07-2011 (22:35:06) }

Και κάτι ακόμη...

σαλάτα με αβοκάντο

Εύκολη συνταγή για μια σαλάτα με αβοκάντο - Αναρωτιέσαι πως τρώγεται το αβοκάντο; Δες έναν πολύ εύκολο τρόπο!