Τέσσερις βδομάδες χωρίς τσιγάρο

Μετά την πρώτη και την δεύτερη, πέρασε και τρίτη αλλά και η τέταρτη. Δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες, σχετικά εύκολα, πέρασε ο πρώτος μήνας χωρίς τσιγάρο. Συγκεκριμένα το προγραμματάκι (QuitNow!) μου λέει τώρα τα εξής:

  • Ημέρες χωρίς τσιγάρο: 29,47
  • Τσιγάρα που δεν κάπνισα: 707,41
  • Χρήματα που γλίτωσα: 94,32€
  • Εξοικονόμηση χρόνου: 2 ημέρες 22 ώρες και 42 λεπτά

Είναι βέβαια προσωπικό ρεκόρ, γιατί σε προηγούμενες προσπάθειες να κόψω το τσιγάρο τα παρατούσα στις 3-7 ημέρες, οπότε σίγουρα έχω ξεπεράσει εκεί το ψυχολογικό όριο των πρώτων "δύσκολων" ημερών, αλλά πάλι δεν ξέρω, μου φαίνεται παράτολμο να πω ότι τα "κατάφερα", καθότι άλλοι επιστρέφουν στο τσιγάρο ακόμη και μετά από μήνες. Πάντως έτσι λέω να θέσω σαν στόχο τους τρεις μήνες σαν ένα όριο όπου θα μπορούσα να πω με μια σχετική "ασφάλεια" ότι το έκοψα.

Γενικά περνάνε οι μέρες εύκολα μπορώ να πω, συνεχίζω βέβαια να σκέφτομαι κάποιες στιγμές της μέρας το τσιγάρο, αλλά τυχαίνει να περνάνε και αρκετές ώρες και μετά να συνειδητοποιώ πόσο πολύ άργησε να μου έρθει στο μυαλό ή πόσα πολλά τσιγάρα θα είχα καπνίσει όλη εκείνη την ώρα.

Σε ότι αφορά τον πειρασμό "ας καπνίσω 1 μόνο, μωρέ", μου έχει μείνει μια ατάκα που διάβασα, ότι "το μόνο που θα σου κάνει ένα τσιγάρο, είναι να σου φέρει και άλλα τσιγάρα", οπότε το σκέφτομαι αυτό και αποφεύγω αυτό το "1 μόνο" τσιγάρο.

Ντάξει, μου κάνει εντύπωση που κοιτάζω στο κομοδίνο και δεν βλέπω σταχτοδοχείο, γλίτωσα από το "βάρος" να κουβαλάω τσιγάρα/αναπτήρα όπου πάω και επίσης είναι πολύ βολικό να πηγαίνεις σε μια ταβέρνα ή μια καφετέρια και να μην έχεις το άγχος αν θα καπνίσεις μέσα ή έξω κτλ... απλά/μικρά πράγματα που παρατηρώ και μου φαίνονται πρωτόγνωρα. Συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση το θέμα του ύπνου και η βελτίωση που έχω δει σε αυτόν τον τομέα.

Τις τσίχλες νικοτίνης τις έχω αραιώσει τις τελευταίες μέρες, π.χ. προχθές και σήμερα δεν μάσησα καμία ενώ χθες μάσησα μία. Βέβαια ήταν και χαλαρές ημέρες διακοπών, πάντως δεν είδα κάποια "οργανικά" συμπτώματα, νομίζω πλέον έχει μείνει κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι να αντιμετωπίσω.

Με καπνιστές που τυχαίνει να βρεθώ, δεν με ενοχλεί τόσο να καπνίζουν μπροστά μου, δηλαδή δεν με δελεάζει ιδιαίτερα. Βέβαια αυθόρμητα μπαίνω στην διαδικασία να τους μιλήσω για την προσπάθεια και την εμπειρία μου, κάτι που ίσως τους παρακινήσει και αυτούς να προσπαθήσουν να το κόψουν, αλλά παράλληλα σκέφτομαι κιόλας πόσο πιθανόν "σπαστικό" μπορεί να τους φαίνεται αυτό το "κήρυγμα", καθώς κι εγώ τα έχω ακούσει στο πέρασμα των χρόνων πολλές φορές και ξέρω πως ακούγονται αυτά στα αυτιά του καπνιστή. Γι' αυτό προσπαθώ να μην τους πρήξω και πολύ, άσε που σκέφτομαι μήπως τελικά με δουν σε καμιά βδομάδα κι εμένα πάλι με κανά τσιγάρο και με κοροϊδεύουν :-P

Λοιπόν, αυτά τα νέα από το μέτωπο της διακοπής καπνίσματος, ε χμ, δεν νομίζω να γράφω κάθε βδομάδα για το θέμα, εκτός αν έχω να αναφέρω κάτι αξιοσημείωτο. Οπότε μην ανησυχήσετε, θα τα ξαναπούμε...

{ Ημερομηνία: 26-04-2011 (00:22:51) }

Και κάτι ακόμη...

σαλάτα με αβοκάντο

Εύκολη συνταγή για μια σαλάτα με αβοκάντο - Αναρωτιέσαι πως τρώγεται το αβοκάντο; Δες έναν πολύ εύκολο τρόπο!

τούρτα σοκολάτα

Συνταγή: Τούρτα σοκολάτα και κρέμα κακάο - Έφτιαξα το παντεσπάνι και έβαλα δύο κρέμες