Δυο βδομάδες χωρίς τσιγάρο

Μετά την πρώτη βδομάδα, πέρασε και η δεύτερη. Για την ακρίβεια το προγραμματάκι που σας έλεγα την περασμένη φορά (QuitNow!), συνοπτικά μου λέει σήμερις τα εξής:

  • Ημέρες χωρίς τσιγάρο: 16,94
  • Τσιγάρα που δεν κάπνισα: 406,56
  • Χρήματα που γλίτωσα: 54,21€
  • Εξοικονόμηση χρόνου: 1 μέρα 16 ώρες και 36 λεπτά

Γενικά καλά πάει, έτυχε προχθές και από τις τσίχλες νικοτίνης όλη μέρα μόνο μία μάσησα. Προσπαθώ να μασάω ενδιάμεσα και από τις κανονικές μαστίχες. Μερικές φορές, όπως π.χ. χθες το απόγευμα, ή σήμερα το πρωί δεν πίνω ούτε καφέ, αλλά αντί αυτού βάζω ένα ποτήρι χυμό.

Έχει αρχίζει να μου μυρίζει παράξενα η τσιγαρίλα όταν την συναντάω στον δρόμο, ενώ επίσης παρατηρώ έξω από μαγαζιά που μαζεύονται 3-4 καπνιστές για τσιγάρο και συλλογίζομαι σε πόση ταλαιπωρία σε βάζει αυτό το πράγμα.

Παρατηρώντας μεμονωμένα μικροπράγματα, συνειδητοποιείς πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ζωή χωρίς τσιγάρο, κάτι που κάνει την προσπάθεια να ξεκόψεις από το κάπνισμα πιο ενδιαφέρουσα.

Από πλευράς "υγείας" νομίζω ότι βλέπω κάποιες αλλαγές, βέβαια μάλλον είναι ακόμη νωρίς για σημαντικές βελτιώσεις, πάντως κάποια δείγματα φαίνεται να έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, π.χ.

  • αισθάνομαι να περπατάω πιο άνετα, χωρίς να λαχανιάζω τόσο εύκολα
  • μου κόπηκε ο βήχας (με την καλή έννοια), αν και δεν μπορώ να πω ότι είχα και πολύ τσιγαρόβηχα
  • φαίνεται να έχουν πέσει οι χτύποι της καρδιάς (τους μετράω με ένα Android app, το Instant Heart Rate). Ενώ τους μετρούσα γύρω στο 80, τώρα συνήθως τους βρίσκω γύρω στο 65

Ένα "...improvement of skin hydration and dissapearence of premature wrinkles" που μου λέει το πρόγραμμα ότι έχω φτάσει γύρω στο 80%, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοεί.

Όπως και να'χει, όλα αυτά είναι και κάπως "σχετικά", μερικά μπορεί να είναι και η ιδέα μου, άλλωστε συνεχίζω να παίρνω και την νικοτίνη σε ένα βαθμό από τις τσίχλες.

Υπάρχει όμως και κάτι οφθαλμοφανές, το οποίο ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κι αυτό σαν μια χειρόπιαστή απόδειξη της προόδου...

πίσσα στο νύχι

Το μονίμως κίτρινο νυχάκι από την πίσσα (κάπνιζα στριφτά, άφιλτρα), έχει αρχίσει να ασπρίζει :-)

{ Ημερομηνία: 13-04-2011 (11:19:41) }

Και κάτι ακόμη...

σαλάτα με αβοκάντο

Εύκολη συνταγή για μια σαλάτα με αβοκάντο - Αναρωτιέσαι πως τρώγεται το αβοκάντο; Δες έναν πολύ εύκολο τρόπο!

τούρτα σοκολάτα

Συνταγή: Τούρτα σοκολάτα και κρέμα κακάο - Έφτιαξα το παντεσπάνι και έβαλα δύο κρέμες