Sony Ericsson W910i ...εντυπώσεις από το κινητό τηλέφωνο

Μετά από πεντέμισι περίπου χρόνια με το επίσης Sony Ericsson T300 (το οποίο μάλιστα είχα πάρει μεταχειρισμένο), αποφάσισα να πάρω ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο και διάλεξα το w910i.

Δεν είναι και πολύ καινούργιο μοντέλο, απ' ότι αντιλαμβάνομαι, και για την επιλογή έθεσα ένα budget περί τα 200€ (γιατί άντε +10€, άντε +10 €, έτσι πως τα έχει στην λίστα, όσο πας και αναβαίνεις) και άρχισα μερικές συγκρίσεις.

Για να μην αναλύω ένα-ένα όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες, βρήκα στο YouTube πολλά video παρουσίασης, οπότε ορίστε ένα που νομίζω ότι τα εξηγεί πολύ αναλυτικά και με απλά λόγια...

Καλό φαίνεται (στο κουτί μάλιστα γράφει και "Global mobile awards 2008 winner"), λεπτό, ελαφρύ, έχει και ράδιο και mp3 player, βγάζει και φωτογραφίες και video. Ακόμη δεν τα έχω βρει όλα, δεν είχα και πολύ χρόνο να το ψάξω.

Πλεονέκτημα θεώρησα ότι είχε και 1GB έξτρα μνήμη, για να μην την αγοράζεις ξεχωριστά, όπως πέρσι με την μνήμη για την φωτογραφική μηχανή που μου φάνηκε τσιμπημένη η τιμή, αλλά εκ των υστέρων βλέπω ότι δεν είναι τόσο ακριβές οι μνήμες την σήμερον ημέρα.

Κι ένας λόγος που ήθελα κινητό με φωτογραφική μηχανή, είναι για να μην κουβαλάω συνέχεια την φωτογραφική μηχανή μαζί μου. Αλλά τώρα βρίσκομαι στο εξής δίλημμα... το w910i έχει ζουμ στο video αλλά όχι στις φωτογραφίες, ενώ η φωτογραφική μηχανή το αντίθετο. Εμένα το zoom μου φαίνεται πιο χρήσιμο στις φωτογραφίες παρά στο video, oπότε προς το παρόν τα κουβαλάω και τα δύο :-S για να μπορώ να τα ξε-ζοομ-ίζω και τα δύο :-Ρ

Με το bluetooth παιδεύτικα αρκετά, προσπαθούσα μάταια να το συνδέσω με το laptop, μέχρι που ψάχνοντας στο internet, διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο laptop δεν έχει bluetooth, μόνο κουμπί με το σήμα του bluetooth. Δεν είχα άλλη συσκευή με bluetooth μέχρι τώρα και νόμιζα ότι το "no device" που έλεγε το laptop όταν του πατούσες το κουμπί εννοούσε ότι δεν ανιχνεύει τίποτα, όχι ότι είναι διακοσμητικό το κουμπί.

Πλάκα έχει αυτό που γυρίζει η εικόνα όταν γυρίζεις το κινητό, αλλά το άλλο που λέει ότι το κουνάς πέρα δόθε (shake control) και αλλάζει τραγούδι δεν το βρήκα.

Νομίζω οι οδηγίες χρήσης θα μπορούσαν να ήταν πιο αναλυτικές. Θυμάμαι τα παλιά κινητά τηλέφωνα, δεν είχαν ούτε τις μισές λειτουργίες και είχαν πολλαπλάσιες σελίδες σε οδηγίες.

Στο internet δεν κατάφερα να συνδεθώ, απ' ότι κατάλαβα χρειάζεται bluetooth, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Παράξενη και η αίσθηση του να μιλάς με hands-free, πρωτόγνωρα συναισθήματα, αν και βρε παιδιά, το καλώδιο εσάς δεν σας τραβιέται από το αυτί;

Δοκίμασα να του κάνω και αναβάθμιση, αλλά δεν ξέρω αν έγινε, κάπως περίπλοκη διαδικασία, βάλε-βγάλε μπαταρίες και καλώδια και το παράτησα. Μπορεί και να έγινε η αναβάθμιση και να μην το κατάλαβα :-S

Έχει χρήσιμο organizer, ελπίζω να με βοηθήσει να βρω ελεύθερο χρόνο, αλλά ένα παράπονό μου, είναι ότι ενώ η λειτουργία διαχείρισης κωδικών μου φάνηκε πολύ χρήσιμη στην περίπτωσή μου, τελικά απογοητεύτηκα από τα όρια σε χαρακτήρες κλπ. Δηλαδή, τι πείραζε να έχει λίγα γράμματα παραπάνω (;)

Τέλος πάντων, είναι και περασμένη η ώρα, αν σας ενδιαφέρει περαιτέρω το Sony Ericsson w910i, δείτε και στην σχετική σελίδα παρουσίασης.

{ Ημερομηνία: 18-01-2009 (11:52:36) }

Και κάτι ακόμη...

τούρτα σοκολάτα

Συνταγή: Τούρτα σοκολάτα και κρέμα κακάο - Έφτιαξα το παντεσπάνι και έβαλα δύο κρέμες

email

Η μορφή ενός έγκυρου email - Ποια μορφή έχει μια διεύθυνση email